VSM Luchtwegen

Je luchtwegen bestaan uit je neus, mond, keel, luchtpijp en longen. Lucht adem je in via je neus of mond en komt via de luchtpijp in je longen terecht. Aan de binnenkant van je luchtwegen zitten trilharen die je luchtwegen zuiveren.

Door bijvoorbeeld rokerige ruimtes, allergieën of virussen kunnen je luchtwegen geïrriteerd raken. Dit kan leiden tot hoest, neusverkoudheid, pijn in de keel. Je lichaam is krachtig en probeert vaak het gezonde evenwicht weer zelf te herstellen. Soms lukt dat niet. Om dit zelfherstellend vermogen te stimuleren werkt VSM met de kracht uit de natuur. Wij zoeken hierbij steeds naar de beste ingrediënten die de natuur ons biedt.

Over hoest

Hoesten is een natuurlijke prikkel van het lichaam om je luchtwegen schoon te maken. Veel mensen hebben wel eens last van droge hoest of kriebelhoest. Verkoudheid of griep is de meest voorkomende oorzaak van een droge hoest. Andere veel voorkomende oorzaken zijn: een droge keel door alleen via de mond te ademen of een lage luchtvochtigheid; irriterende stoffen in onze omgeving, zoals luchtvervuiling; dagelijkse gewoonten zoals roken, te veel praten of stem verheffen.

Over neusverkoudheid

Bij neusverkoudheid is het neusslijmvlies ontstoken. De neusslijmvliezen zwellen dan op en produceren meer slijm. Een neusverkoudheid begint meestal met een vol gevoel in de neus, gevolgd door een waterige, heldere neusloop. Zet de ontsteking door, dan wordt de afscheiding vaak na enkele dagen dikker en taaier.

3 artikel(en)

per pagina

3 artikel(en)

per pagina