VSM Ontspannen en rust

Druk, druk, druk. Iedereen lijkt wel te hollen en te vliegen. Geen tijd om iets af te spreken, een to-do-list waar alleen maar activiteiten bijkomen. Hoe zit het met je balans tussen al die drukte en ontspanning?

Het goede nieuws is dat je lichaam sterk genoeg is om drukte aan te kunnen. Je bent stressbestendig en je schakelt vanuit je onderbewustzijn zelfs een hoop prikkels uit. Maar soms kan je lichaam wel een beetje hulp gebruiken!

Over stress
Stress is hetzelfde als spanning en hoeft niet slecht te zijn. Bij gezonde stress gaat je hartslag omhoog en ga je wellicht sneller ademen doordat je lichaam het hormoon adrenaline aanmaakt. Voor een examen, een presentatie of misschien wel een vakantie is dit meestal het geval en dat is goed. Er gaat meer zuurstofrijk bloed naar je hart en spieren toe waardoor je lichaam klaar is voor actie en je goed kunt functioneren. Meestal zijn de effecten van deze spanning erg kort. Als de spanning is verdwenen, dan herstelt je lichaam zich.

Over onrust
Onrust heeft te maken met het verwerken van alle indrukken van de dag. Een onrustig gevoel ontstaat als je alle indrukken en de bijbehorende emoties niet helemaal verwerkt. Door deze onverwerkte emoties ontstaan er bepaalde blokkades die je een gevoel van onrust kunnen geven. Onrust kan zorgen voor stress en lichamelijke ongemakken zoals het moeilijk in slaap komen, prikkelbaar zijn, concentratieproblemen en het niet lekker in je vel zitten.


5 artikel(en)

per pagina

5 artikel(en)

per pagina