Wat is MGN?

Mijngezondheid.net

Uw eigen zorgdossier

MijnGezondheid.net is uw persoonlijke zorgdossier op internet en biedt u de mogelijkheid gezondheidszaken makkelijk en snel te regelen. Uw huisarts en/of apotheker geven u online inzage in een deel van uw dossier.

Verder kunt u op het portaal eerder voorgeschreven medicijnen bestellen, een afspraak noteren in de agenda van uw huisarts en een e-Consult aanvragen bij uw arts of apotheker. Ook vindt u op MijnGezondheid.net betrouwbare informatie over uw medicijnen en aandoeningen.

Goed geregeld
MijnGezondheid.net is een initiatief van uw huisarts en/of apotheker. Om er zeker van te zijn dat de uitwisseling van gegevens met uw arts en apotheker goed en betrouwbaar is geregeld, zijn spelregels nodig. Wanneer u voor de eerste keer inlogt op MijnGezondheid.net, wordt een akkoordverklaring aangeboden waarin deze spelregels staan. Nadat u op ‘akkoord’ heeft geklikt, krijgt u toegang tot het portaal. Is iets niet duidelijk, aarzel dan niet om uitleg te vragen aan uw arts of apotheker.

MijnGezondheid.net maakt gebruik van een veilig, besloten netwerk op internet, zoals dat bekend is van internetbankieren. Om in te loggen op MijnGezondheid.net heeft u een DigiD met sms-functie en een mobiele telefoon nodig. Informatie over DigiD en het aanvragen ervan vindt u op www.digid.nl.

Herhaalrecepten aanvragen
Medicijnen die al eens eerder zijn voorgeschreven, vraagt u op MijnGezondheid.net eenvoudig opnieuw aan bij uw huisarts of apotheek. Als uw medicijnen bijna op zijn, wordt u daar per e-mail aan herinnerd.

e-Consult aanvragen
Een minder dringende vraag stuurt u via MijnGezondheid.net naar uw huisarts of apotheker. Zodra het antwoord binnen is op het portaal, krijgt u een e-mail.

e-Afspraak maken

Een afspraak voor een bezoek aan de huisarts maakt u snel via MijnGezondheid.net. Kies een datum en tijd uit de aangeboden mogelijkheden en de afspraak ligt vast.

Reisdocument (medicatiepaspoort) printen
Voor u op reis gaat, kunt u zelf een actueel overzicht printen van de medicijnen die u gebruikt. Het reisdocument is zo opgesteld, dat artsen en apothekers in binnen- en buitenland ermee uit de voeten kunnen.